Groepspeterschappen Azië

Via onze Groepspeterschappen bieden we hulp aan gehandicapte jongeren van de “The Father Ray Foundation” in Thailand die een tweejarige computercursus volgen.

Wat is de Father Ray Foundation ?

De Father Ray Foundation is een caritatieve organisatie in Pattaya (Thailand).

Hun motto is : “We Never Turn a Needy Child Away”.”We laten nooit een kind in nood in de steek”.  Ze zorgt voor meer dan 850 kinderen en jongeren met een handicap. De projecten bieden hulp aan jonggehandicapten, wezen, straatkinderen, blinden en jongeren met speciale behoeften. Hun hulp is vooral onderwijs, arbeidsbemiddeling, opvang, huisvesting kleding en voedsel voor de kinderen en jonge volwassenen.

The Father Ray Vocational School for People with Disabilities werd opgericht in 1984, om in de eerste plaats beroepsopleidingen voor personen met een handicap, van 17 jaar tot 35 jaar, te bieden. 

Het leven voor een persoon met een handicap is niet gemakkelijk. Veel jongeren, geboren met een handicap, zijn niet opgeleid omdat die gezinnen niet het nut inzien om hun kind  naar school te sturen. Als ze ouder zijn worden ze een last voor hun families. Het enige werk dat ze kunnen vinden is het werk dat niemand anders wil doen. Ze worden vaak onderbetaald en ze hebben minder rechten. In grote steden vindt men ze vaak  bedelend op straat, gedwongen door criminele bendes. Ze worden gestraft door de bendeleider als ze niet genoeg geld mee naar huis brengen.
Nieuwe studenten komen uit het hele land. Ze krijgen een selectie van cursussen en hebben de keuze : computer business, media, herstellen van elektronische apparaten. Alle studenten worden onderwezen in het Engels, want het is de zakelijke taal van de maatschappij. Thailand heeft een grote toeristische industrie, en er zijn honderdduizenden buitenlanders die in Thailand wonen.

Studenten worden ook geleerd te leven met hun handicap in Thailand, hun rechten, wat ze wel en niet kunnen verwachten van de maatschappij en hoe te leven als lid van de samenleving. De school leert de leerlingen om verantwoordelijk te zijn voor hun eigen leven en hoe ze moeten zorgen voor zichzelf om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven.

Met de Groepspeterschappen willen we deze jongeren steunen door ze een peterschap aan te bieden. 8 € a 15 € per maand.

U krijgt van ons een uitgebreid dossier met foto en tweemaal per jaar een nieuwsbrief over het leven in de Foundation en het behaalde resultaat van de door u gesteunde jongeren.

Voor inlichtingen: 

Jos en Griet Cuypers

Bergstraat 110 – B-3010 KESSEL-LO
Tel. 016/253113    
Rek. nr. BE50 0003 2544 6518
E-mail: jos.cuypers@icts.kuleuven.be