Beroepspeterschappen Filippijnen

Tijdens een inleefervaring in de Filippijnen in 1992 kwam ik in contact met zuster Marijo Crits.  Deze gedreven missiezuster was actief in Kaibigan, onze Filippijnse zusterorganisatie en vroeg of ik ook geen peterschap wou opnemen om zo de studies van een kansarme jongere te steunen.  Zo kwam ik bij AMIE terecht en toen er een vacature kwam om de beroepspeterschappen te coördineren stelde ik me kandidaat.  Later werd ik ook verkozen in de Raad van Bestuur.

Comité 06 heeft als belangrijkste project de coördinatie van de beroepspeter-schappen van nederlandstalige peetouders.  Bij zo’n peterschap wordt er gedurende een drietal jaren steun gegeven aan kansarme jongeren voor hun hogere studieopleiding.  Met een bedrag van 35€ per maand worden de studiegelden betaald.  Onze partnerorganisatie ter plaatse is KAIBIGAN Int.

Toen dokter Bernadette (bestuurslid Kaibigan) ook vroeg of we geen steun konden geven aan een krottenwijk in Navotas, aan de zuidbaai van Manila, startten we ook daar een project waarbij kinderen begeleid worden bij hun lagere studies.
Om de continuiteit van onze peterschappen te verzekeren startten we ook met beroepspeterschappen met een extra partner KULAY Philipines.

Toen de Filippijnse zuster Adelaïde vanuit haar missiegebied Peru terug naar haar geboorteland kwam wou ze de jarenlange samenwerking met AMIE graag verderzetten in de Filippijnen.  Zo startten we ook beroepspeterschappen in Davao, in het zuiden (Mildanao).

Links naar andere pagina’s:

Mark Bolsens
August Vermeylenlaan 14
B-2050 Antwerpen

Bank : BE 80 0000 8577 5177
BIC : BPOTBEB1

mark@amie-be.org